”Epäoikeudenmukaisuus missä tahansa uhkaa oikeudenmukaisuutta kaikkialla.”
Martin Luther King Jr.

Me olemme tehneet yli 10 vuotta työtä vammaisoikeuspäätösten ja vammaisoikeusvalitusten kanssa.

Meillä on unelma: ettei tarvitsisi enää valittaa.

Meidän ajastamme – ja siten myös teidän ajastanne – noin kolmasosa menee viranomaisten turhien väärien päätösten korjaamiseen. On vääriä lakeja päätöksissä, vääränlaisia muutoksenhakuohjeita ja muuta hyvän hallinnon vastaista toimintaa. Meille se on pääsääntöisesti työtä, josta emme saa korvausta. Teille se on teidän elämäänne. On väärin, että viranomainen ei tee työtänsä, kuten laki edellyttää.

Viranomaiset tarjoavat usein vain ”puhelinpäätöksiä”. Perheenäiti soittaa, saako omaishoidon tukea tai kouluavustajaa. Puhelimessa vastataan, että ei. Ei näin. Pitää tehdä muodollinen päätös, johon voi hakea muutosta.

Me olemme kyllästyneet tähän.Piirroskuva kuvitteellisesta tehtaan koneesta.

Se, että palveluita ja tukia osataan hakea ”oikein” ja tarvittaessa päätöksistä valitetaan, on itse asiassa oikeudellista vaikuttamista – kutsumme teidät mukaan hakemustalkoisiin!

Julkaisimme tänään Kumpuvuoren Hakemuskoneen. Sen avulla voitte itsepalveluna tutustua erilaisiin palveluihin ja tukiin, hakea niitä ja jäädä odottamaan toivottavasti myönteistä päätöstä.

Me autamme teitä sitten palvelujemme puitteissa, jos tulee kielteinen päätös. Jos haluatte meidän muutoksenhakuapuamme, olkaa yhteydessä heti, kun saatte päätöksen (huom. määräajat). Yleensä asiakkaamme saavat oikeusapua, jolloin valittaminen ei maksa asiakkaalle mitään.

Tutustu Kumpuvuoren Hakemuskoneeseen:
www.kumpuvuori.fi/hakemuskone

Piirroskuva kuvitteellisesta tehtaan koneesta.

Turussa 2.3.2021

Jukka Kumpuvuori (median yhteydenotot)
toimitusjohtaja, lakimies
jukka.kumpuvuori@kumpuvuori.fi
puh. 050 552 0024
Lakitoimisto Kumpuvuori Oy

Katja Santalahti (viestintään ja yhteistyöhön liittyvät yhteydenotot)
projektipäällikkö
katja.santalahti@kumpuvuori.fi
puh. 0400 165 270
Lakitoimisto Kumpuvuori Oy