Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

| Meillä on tunne, että vammaisoikeudet voivat toteutua. | Me tiedämme, että vammaisoikeuksia ajaessa jää usein yksin. | Vammaisoikeudet eivät toteudu itsestään. | Olemme olemassa vammaisoikeuksien ajamista varten. |Heräämme joka aamu ajamaan vammaisoikeuksia. |Vapautamme sinut tekemään omia juttujasi.|Kaikki palvelumme ovat sinua varten.|Palvelujamme on helppo käyttää.

Suuri osa vammaisista henkilöistä elää peruskansaneläkkeellä ja hoito-, lääke- ym. menot ovat suuret. Suurin osa on myös työmarkkinoiden ulkopuolella. Perheissä, joissa on vammainen lapsi, ei usein ole varaa laittaa rahaa oikeudellisen edustamisen kuluihin. Näissä tilanteissa tulee tarpeeseen vammaisoikeustoimiston oikeusapupalvelut.

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy tarjoaa oikeusapua vähävaraisille seuraavissa muodoissa:

1) OIKEUSAPU TUOMIOISTUIMESSA

Valtion rahoittamaan oikeusapua saa yksityiseltä oikeudenkäyntiavustajalta vasta siinä vaiheessa, kun asia on tuomioistuimessa, esimerkiksi hallinto-oikeudessa tai vakuutusoikeudessa. Oikeusapu on tuloista, menoista ja varallisuudesta riippuen joko kokonaan tai osittain maksutonta.

Voit halutessasi kokeilla oikeusapulaskurilla, oletko oikeutettu oikeusapuun. Saat laskurista arvion, saatko oikeusapua kokonaan tai osittain maksuttomana.

Huom. 1: avio- / avopuolison tulot ja menot otetaan huomioon!

Huom. 2: Alle 18-vuotiaiden osalta EI huomioida vanhempien tuloja/menoja, joten hyvin usein lapset saavat täysin ilmaisen oikeusavun valtion varoin.

 

Huom. 3: autamme kaikkia alle 18-vuotiaita maksutta vammaisoikeuden sosiaali- ja terveydenhuollon jutuissa. Tämä apu kattaa lähtökohtaisesti avun jo ennen oikeudenkäyntiä, eli teemme myös esimerkiksi oikaisuvaatimuksia tämän palvelun piirissä. Ole rohkeasti yhteydessä lapsen asioissa ja selvitetään mahdollisuudet maksuttomaan apuun.

Tee koelaskelma: Laskuri

Oikeusapulaki (257/2002)

2) OIKEUSAPU ENNEN TUOMIOISTUINTA – PRO BONO

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy – Pro bono publico – yleisen hyvän vuoksi

Usein päätökset eivät muutu ennen kuin vasta tuomioistuimessa. Jokaisen hakijan on itse harkittava, kuinka paljon satsaa esimerkiksi lautakuntakäsittelyyn. Tarjoamme vähävaraisille hakijoille ilmaista pro bono -palvelua tuomioistuinkäsittelyä edeltävään vaiheeseen. Palvelua annetaan niille, jotka saisivat tuomioistuinvaiheessa julkista oikeusapua 0 % omavastuulla. Asia selvitetään toimistomme taholta ennen toimeksiantoa. Voit tutustua oikeusavun koelaskuriin täällä: http://kumpuvuori.fi/index.php?page=maksutonapu

Pro bono (pidempi muoto Pro bono publico) on latinankielinen lauseke, joka merkitsee ”yleisen hyvän vuoksi” tai ”hyväntekeväisyyttä”. Termiä käytetään laajasta erityisesti Pohjois-Amerikassa, kun tarkoitetaan oikeusavun tarjoamista yleensä varattomille asiakkaille.

Esimerkkejä prosesseista – tarkasta, missä vaiheessa sinun juttusi on

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

VIRANHALTIJAPÄÄTÖS > oikaisuvaatimus lautakuntaan > LAUTAKUNTAPÄÄTÖS > valitus hallinto-oikeuteen > HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS > valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen > KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Kehitysvammalain/erityishuoltolain mukainen kuntouttava päivähoito

VIRANHALTIJAPÄÄTÖS (erityishuolto-ohjelma) > valitus aluehallintovirastoon > ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖS > valitus hallinto-oikeuteen > HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS > valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen > KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Koulukuljetus / kouluavustaja -asiat

VIRANHALTIJAPÄÄTÖS (opetustoimi) > valitus hallinto-oikeuteen > HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS > valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen > KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Olemme olemassa vammaisoikeuksien ajamista varten.

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku