Me tiedämme, että vammaisoikeuksia ajaessa jää usein yksin.

AJAMME JUTTUSI

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy hoitaa vammaisoikeudellisia toimeksiantoja. Vammaisoikeudellisia juttuja ovat esimerkiksi vammaispalvelulain (esim. asunnon muutostyöt, kuljetuspalvelut, henkilökohtainen apu, palveluasuminen) ja kehitysvammalain mukaiset palvelut (esim. palveluasuminen, kuntouttava päivähoito), omaishoidon tuki, perusopetuslain mukaiset palvelut (koulukuljetus, kouluavustaja), KELA-etuudet (esim. hoito- ja vammaistuki, eläkkeet, kuntoutus), yhdenvertaisuuslain mukaiset jutut (syrjintä).

Hoidamme tällä hetkellä vain hallinto-oikeudellisia prosesseja alusta loppuun. Esimerkiksi voimme hoitaa hakemukset kuntaan, KELAaan, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan ja tätä seuraavat muutoksenhaku vaiheet (esim. sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta, hallinto-oikeudet, korkein hallinto-oikeus)

Olemme erikoistuneet vain vammaisoikeuksiin. Emme ota lainkaan muita toimeksiantoja, kuten perhe- ja perintöoikeudellisia (esim. avioehto / testamentti), emmekä rikosoikeudellisia juttuja. Juttu voidaan hoitaa asiakkaalle maksuttomasti tai maksullisen palveluna.

Ajankohtaista

Hoitamiamme juttuja

Hoitamiamme juttuja

Hoitamiamme juttuja

Olemme olemassa vammaisoikeuksien ajamista varten.

Sosiaalitoimen hakemukset ja valitukset

Olet hakemassa itsellesi, lapsellesi tai muulle omaisellesi esimerkiksi kuljetuspalvelua. Mitä laittaisit hakemukseen, jotta se menisi läpi? Kuinka monta matkaa kannattaa hakea? Oletko oikeutettu saada apua jotta voit poistua asumispalveluyksiköstäsi? Miten voit perustella hakemuksesi? Onko jotain ennakkopäätöksiä, jotka tukisivat hakemustasi? Me tulemme apuusi!

Sait päätöksen vammaispalvelusta, mutta et ole siihen tyytyväinen. Minne voit valittaa? Missä määräajassa? Mitä valitukseen kannattaa laittaa? Voitko olla yhteydessä johonkin tahoon kyselläksesi päätöksen taustoja? Mitä voit tehdä? Me autamme sinua!

Terveys-palvelut

Kohteleeko lääkäri sinua huonosti? Etkö saa omia asiakirjojasi sairaalasta? Haluatko tehdä muistutuksen sairaalan toiminnasta? Me autamme sinua!

Välineet

Et saa haluamaasi ja tarvitsemaasi apuvälinettä tai hoitotarviketta. Miten ihmeessä voit valittaa näistä asioista? Voiko asian viedä oikeuteen? Miten saat lääkärin perustelemaan päätöksensä tai tekemään ylipäätään päätöksen kirjallisena? Saatko tiedon omista potilasasiakirjoistasi? Autamme sinua näissä asioissa!

Syrjintä

Et saanut hakemaasi työtä koska olet vammainen tai muun vähemmistön edustaja? Et päässyt ravintolaan koska sinulla on opas- tai avustajakoira tai olet kehitysvammainen? Et saanut haluamaasi pakettimatkaa, koska sinulla on pyörätuoli? Et saanut nauhoittaa luentoasi tai lisäaikaa pääsykokeeseen? Ota yhteyttä, me autamme sinua!

Vakuutus

Teet hakemusta vammais- tai hoitotuesta, tai kuntoutuksesta KELAan. Työkyvyttömyys-
eläkehakemusta vakuutusyhtiöön. Mitä laittaisit paperille perusteeksi? Miten saat tietää, mitä asiantuntijalääkäri on kirjannut sinusta? Minne KELAn tai vakuutusyhtiön päätöksestä voi valittaa? Me autamme sinua!

Pakko

Rajoitetaanko sinun tai omaisesi oikeuksia laitoksessa? Onko ovi lukossa, vaikka ei pitäisi? Käytetäänkö pakkoa mielestäsi liikaa? Onko jääkaappi lukossa? Rajoitetaanko puhelimen käyttöä liikaa? Eikö edunvalvoja ole ajan tasalla? Nämäkin asiat voit riitauttaa ja hakea oikeuksiasi. Lopulta asiat on mahdollista viedä esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja hakea korvausta. Me autamme sinua näissäkin asioissa!

Tässä vain muutamia tyypillisiä juttujamme. Ota yhteyttä ja kerro mikä on juuri sinun juttusi! Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.