Lakitoimisto Kumpuvuori Oy kasvaa – tiimiin uusi lakimies

 

Tervetuloa Tanja

 

OTM, FM Tanja Alatainio liittyy hurjaan vammaisoikeustiimiimme tammikuun alkupuolelta lähtien. Tanjalla on vankka kokemus henkilökohtaisen avun juridiikan alueelta ja suurta kiinnostusta vammaisoikeuskysymyksiin, sekä yleisemmin osaamista perus- ja ihmisoikeuskysymyksistä. Tervetuloa mukaan ! Tanja kertoo ajatuksistaan ja odotuksistaan aloitettuaan.

Kuvassa Tanja Alatainio ja Jukka Kumpuvuori. Hack the Law! 2018-tapahtumassa.

 

Voimme palvella sinua paremmin 

 

Voimme jatkossa entistä paremmin juuri sinua. Vammaisoikeustietoa ja -osaamista tarvitaan yhä enemmän. YK vammaissopimus on tullut voimaan, uusi vammaispalvelulaki on tekeillä. Kehitysvammalaki häviää, kuin tuhka tuuleen. Tarvitaan vankkaa vammaisoikeuksien ajamista oikeusturvakoneistoon. Jo tällä hetkellä Suomessa tehdään n. 5.000-8.000 vammaisoikeudellista muutoksenhakua vuosittain. Kasvun myötä saat apua entistäkin nopeammin.

 

Yritys- ja järjestöyhteistyötä

 

Kasvun myötä pystymme palvelemaan myös laajemmin yrityksiä ja järjestöjä, ja joitakin yhteistyökuvioita onkin jo vireillä. Ole aktiivinen, jos haluat saada oman tonttisi vammaisoikeusasiat kuntoon.

 

Heräämme joka päivä ajamaan vammaisoikeuksia

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy on ainoa pelkästään vammaisoikeuksien ajamiseen keskittynyt lakitoimisto Suomessa. Päämaja on Turussa, mutta hoidamme juttuja ympäri Suomessa. Hoidettuja juttuja on n. 1.500 ja tälläkin hetkellä on vireillä n. 600 juttua ympäri maan: Vammaispalvelua, kehitysvammapalvelua, omaishoidon tukea, kouluavustajaa, koulukuljetusta, KELA-valituksia, apuvälineitä, hoitotarvikkeita, syrjintää. Siinä suurimpia jutturyhmiä. Tavoitteena on kasvaa ja turvata sitä kautta yksilöiden oikeusturvaa entistäkin paremmin.

Sinänsä surullista, että maassa, jossa on ehkä maailman paras vammaisoikeuslainsäädäntö, tarvitaan runsaasti apua oikeudelliseen edustamiseen. On kuitenkin tärkeää, että ihmiset eivät jää asioidensa kanssa yksin. Me heräämme jatkossakin joka päivä ajamaan vammaisoikeuksia.