Koulutuksen yleisöä.

VAMMAISOIKEUDEN AJOKORTTI

Taas kielteinen päätös? Uuvuttaa, kun jälleen pitää selvittää, hakea ja valittaa? Mihin pykäliin tällä kertaa vetoaisi? Kuulostaako tutulta? Hanki Vammaisoikeuden Ajokortti!

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy on 10 vuoden aikana hoitanut tuhansia vammaisoikeusasioita, ja nyt haluamme jakaa oppimaamme vammaisoikeuksien arjen puurtajille.

Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutuksessa käydään läpi oikeusjärjestyksen perusteet ja keskustellaan ajankohtaisista vammaisoikeudellisista asioista sekä paikallisesta tilanteesta. Koulutus on vuorovaikutuksellinen, ja tilaisuudet ovatkin olleet keskustelevia. Koulutuksessa käydään yleisiä keskusteluja. Koulutuksessa ei anneta yksittäistapauksiin ohjeita.

Koulutuksessa on usein käyty läpi seuraavia teemoja:
• Mistä tiedän, mihin minulla on oikeus?
• Mikä on palvelusuunnitelma?
• Miten tehdään hyvä hakemus?
• Miten voin valittaa?
• Miten jaksaa tässä pykäläviidakossa?

Kouluttajana toimii lakimies Jukka Kumpuvuori.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutus on tarkoitettu ennen kaikkea niille, jotka ovat tai joiden perheessä tai tuttavapiirissä on vammaispalvelujen tai muiden vastaavien palvelujen tarvitsijoita

Missä ja milloin koulutuksia järjestetään?

Yhdistykset voivat tiedustella Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutuksen järjestämistä jäsenistölleen/kohderyhmälleen. Syksyllä 2020 ja keväällä 2021 koulutuksia järjestetään vain etäyhteydellä. Tilaisuuksia järjestetään voimavarojemme puitteissa, rohkene kysellä!

Koulutuksia voidaan järjestää sekä arkisin että viikonloppuisin. Koulutuksen kesto on noin 1 tunti, jota toki voidaan jatkaa, jos keskustelua riittää.

Jos haluat järjestää Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutuksen, ota yhteyttä: ajokortti@kumpuvuori.fi Kerro yhteydenotossasi, millaiselle kohderyhmälle koulutus järjestettäisiin ja voit halutessasi antaa jo toiveita koulutuksen ajankohdalle.

Jos haluat itse päästä osallistumaan koulutukseen, mutta et itse toimi organisaatiossa, joka sen voisi järjestää, niin suosittelemme olemaan yhteydessä johonkin paikalliseen vammaisjärjestöön ja ehdottamaan Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutuksen tilaamista meiltä.

Paljonko koulutus maksaa?

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy ei veloita etänä järjestettävän koulutuksen vetämisestä.
Vammaisoikeuden Ajokortti on aina koulutukseen osallistuville maksuton. Koulutuksen tilannut yhdistys ei voi veloittaa osallistujilta osallistumismaksua.

Käytännön järjestelyt

Koulutuksen tilaaja huolehtii itse käytännön järjestelyistä: etäyhteyden luomisesta, linkkien lähettämisistä, markkinoinnista yms. Jukka Kumpuvuori tulee paikalle annetun linkin kautta. Järjestäjätaho, esimerkiksi paikallinen vammaisjärjestö, huolehtii ja vastaa siten kaikista käytännön järjestelyistä.

Vammaisoikeuden Ajokortti on järjestetty jo 150 kertaa. Osallistujia on koulutuksissa ollut yhteensä jo lähes 10.000. Onko seuraavaksi teidän vuoronne?

Olemme olemassa vammaisoikeuksien ajamista varten.

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy

Ole rohkeasti yhteydessä! Tutustumme asiaasi ja arvioimme, voimmeko auttaa, ja millaisin eri vaihtoehdoin ja kustannuksin. Selvitämme sinulle aina mahdollisuudet maksuttoman oikeusavun palveluihin. Huomioithan, että pelkkä yhteydenotto ei vielä merkitse toimeksiantoa. Toimeksiannosta sovitaan aina erikseen alkuarvion jälkeen. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse tai puhelimitse. Puhelimeen vastaamme pääsääntöisesti arkisin klo 9-16, voit toki kokeilla myöhemminkin.

Verkatehtaankatu 4 as. 228
20100 Turku

puhelin: 050 552 0024
s-posti: laki@kumpuvuori.fi