Lautakunta oikaisi päätöksen katselmuksen jälkeen – vammaiselle lapselle myönnettiin kotipihan aitaaminen

 

A:lle (vammainen lapsi) oli haettu kotipihan aitaamista 1,5 korkea aika ja portti. A vaatii jatkuvaa aikuisen valvontaa, ja on ollut useita vaaratilanteita karkailun vuoksi. Asiantuntijasuositus tuki hakemusta.

 

Kokonaiskustannus oli n. 11.000 euroa. Viranhaltija myönsi tästä n. 3.500 euroa. Viranhaltijan mukaan koko piha-alueen aitaamisen korvaamiseen ei ole perusteita. Etupihan aitaaminen mahdollistaa A:n ulkoilun.

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy teki oikaisuvaatimuksen.

 

Ensimmäisellä kokouskerralla lautakunta siirsi asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen lisäselvityksen saamiseksi. Lautakunta piti asiassa katselmuksen, eli kävi tutustumassa pihapiiriin.

Toisessa kokouksessa oikaisuvaatimus hyväksyttiin ja A:lle myönnettiin asunnon muutostyönä koko pihan aitaaminen eli kokonaisuudessaan n. 11.000 euroa. Päätöksen mukaan koko pihan aitaaminen mahdollistaa A:n turvallisen ulkoilun ikäistensä lasten tavoin, ja tällä on myös merkitystä A:n kehitykselle ja kuntoutumiselle hänen vammaisuutensa laatu huomioiden.

 

Juttu hoidettiin asiakkaalle maksuttomana. Hoidamme alle 18-vuotiaiden vammaisoikeudelliset muutoksenhaut maksutta. Ole rohkeasti yhteydessä.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku