HELSINKI VIIVYTTELI OIKAISUVAATIMUSTEN KÄSITTELYSSÄ – OIKEUSASIAMIES KIINNITTI ASIAAN HUOMIOTA

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy:ssä huomattiin, että helsinkiläisten asiakkaiden oikaisuvaatimukset viipyvät lautakunnassa jopa puoli vuotta. Muualla päätökset tulevat n. 1-3 kuukaudessa. Teimme kantelun oikeusasiamiehelle. Oikeusasiamies on aiemminkin moittinut Helsinkiä pitkistä käsittelyajoista. Jonoja on sittemmin purettu ”mallikuntoon”, mutta nyt oli taas tullut lipsahdus.

 

Helsingin kaupungin selvityksen mukaan käsittely ruuhkautui vuoden 2016 lopussa. Alkuvuonna 2017 keskimääräinen käsittelyaika oli yli 6 kuukautta, toukokuussa vielä lähes 5 kuukautta. Syyskuussa aika oli 2,6 kuukautta.

 

Oikeusasiamies totesi, että ratkaisukäytännössään on yleisesti katsottu, että hyväksyttävänä voidaan pitää alle 3 kuukauden käsittelyaikaa. Helsingin kaupunki kertoi, että se pyrkii varmistamaan oikaisuvaatimusten käsittelyn tässä ajassa.

 

Oikeusasiamies totesi, että tilanne on korjaantunut. Sen vuoksi oikeusasiamies kiinnitti vain Helsingin kaupungin huomiota oikaisuvaatimuksen merkitykseen ja sen nopeaan käsittelyyn.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku