Kumpuvuoren kyselytunti su 10.6.18 muistiinpanot

Huom: Omassa asiassasi ole yhteydessä Lakilinja 050 552 0024 joka päivä 17-18 tai laki@kumpuvuori.fi.

 

KYSYMYS: Olen tehnyt puoli vuotta sitten reklamaation koulutoimeen rehtorin toiminnasta. Vielä ei ole kuulunut mitään. Kuinka kauan pitää odottaa?

 

VASTAUS: Asia pitää hallinnossa käsitellä ilman aiheetonta viivytystä. Suosittelen tekemään asiassa kantelun aluehallintovirastoon.

 

KYSYMYS: Mitä tarkoittaa, kun vammaispalvelulain nojalla tulee palvelutarpeen selvittäminen aloittaa seitsemän päivän kuluessa?

 

VASTAUS: Se tarkoittaa, että sosiaalityöntekijä on yhteydessä asiakkaaseen ja sovitaan, miten asiassa edetään, tuleeko tapaamista, tarvitaanko hakemusta, kotikäyntiä tms.

 

KYSYMYS: Voiko lapsi saada henkilökohtaisen avustajan?

 

VASTAUS: Vammaispalvelulaissa ei ole ikärajaa henkilökohtaisen avun osalta. Käytännössä raja menee n. 6-7 vuoden kohdalla. Tätä nuorempien kohdalla on katsottu, että lapsella ei ole voimavaroja määritellä henkilökohtaisen avun sisältö ja toteutustapaa (jota vammaispalvelulaki valitettavasti edellyttää). Kuitenkin aina yksilöllinen tarve ja olosuhteet ratkaisevat joten hakemusta vaan ja valittamaan.

 

KYSYMYS: Jos menen Tallinnaan ja avustaja mukana, korvaako kunta avustajan kulut?

 

VASTAUS: Kyllä, jos sinulle on myönnetty vammaispalvelulain henkilökohtainen apu, tulee kunnan korvata kohtuulliset ja välttämättömät avustajan matkakustannukset, esim. laivalippu, hotellihuone jne. Tee näistä hakemus kuntaan.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku