Hienoa, että vammaisoikeudet kiinnostavat myös nuorempaa oikeustietelijäsukupolvea ! Viime kesänä ansiokkaan harjoittelun teki oikeusnotaari Nelly Vikkula, joka parhaillaan tekee gradua vammaisoikeuksista Helsingin yliopistossa. Nyt kesäksi 2016 on varmistunut, että Kerttuli Lingenfelter tulee harjoittelemaan vammaisoikeuksia. Vähänkö mahtavaa ! Meillä on jo paljon paljon ideoita, mitä kaikkea kivaa ja hyödyllistä tehdään. Erityisesti tarkoitus on keskittyä YK vammaissopimuksen analyysiin ja ehkäpä on pientä julkaisua ja tilaisuuttakin tulossa loppukesällä! Stay tuned !

Sillä välin, kun odotellaan kesää, kysellää Kerttulilta 🙂

1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Kerttuli, 20-vuotias kansainvälisen ja EU-lain opiskelija Tallinnassa. Olen kaksikielisestä, suomalais-amerikkalaisesta perheestä, joten kansainvälisyys on aina ollut osa elämääni. Se ja tuntemani palo ihmisoikeuksia kohtaan saivat minut lähtemään ulkomaille suorittamaan oikeustieteen kandidaatin tutkintoani puolitoista vuotta sitten.

Ihmisoikeuksien lisäksi minua sytyttävät yhdenvertaisuus, eettisyys ja kestävä kehitys. Näitä elementtejä yhdistäen luon itselleni merkityksellistä uraa yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Opintoihini liittyvien intohimojeni ohella rakastan matkustamista, kaunokirjallisuutta ja ruoanlaittoa.

2. Miten päädyit olemaan yhteydessä ”vammaisoikeustoimistoon”?

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy tekee uraauurtavaa työtä ihmisoikeuksien saralla ja koska tähtään vastaavanlaisiin tehtäviin, on minulla sieltä paljon opittavaa. Vaikeasti vammainen siskoni antoi minulle kosketusta vammaisten arkeen ja siksi vammaisten oikeudet ovat lähellä sydäntäni.

3. Mitä odotuksia sinulla on harjoittelulta?

Eniten odotan saavani oppia tekemisen kautta. Jukka Kumpuvuoren kanssa olemme jo ideoineet minulle kaikenlaista innostavaa ja haastavaa työtä, jonka toteuttamista tuskin maltan odottaa. Ajattelin ammentaa niin paljon käytännön tietoa Kumpuvuorelta kuin mahdollista ja antaa hänen suunnittelemilleen hommille kaikkeni, jotta kesän loputtua saisin kokea tehneeni jotakin merkityksellistä niin itselleni kuin niille, joita lakitoimisto Kumpuvuoren tekemä työ koskettaa.

4. Mitä terveisiä lähetät Lakitoimisto Kumpuvuori Oy:n some-seuraajille?

Jääkää seuraamaan silmä tarkkana, sillä kesä tulee pitämään sisällään kaikenlaista kiinnostavaa! Nähdään somessa!

Kiitämme Kerttulia haastattelusta ja jäämme innolla odottamaan kesää !

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku