Lakitoimisto Kumpuvuori supistaa toimintaansa. Vammaisoikeudellisten asioiden ajaminen jatkuu, mutta nykyistä pienimuotoisemmin.

Vuonna 2010 huomasin, että tein valituksia jo muillekin kuin itselleni. Perustin ainoastaan vammaisoikeuksiin keskittyvän lakitoimiston. Epäilijöitä ja naureskelijoita riitti ja riittää vieläkin. Mikäs sen kannustavampaa.

Vammaisoikeudellisia toimeksiantoja on tullut kuitenkin sittemmin hoidettua – joitakin. Jos laskee mukaan kaikki muutoksenhaut oikaisuvaatimuksista aina kansainvälisiin ihmisoikeusvalituksiin, arvioin, että hoidettuja toimeksiantoja on pyöreästi 10.000. Suurin osa vammaisten lasten/”erityislasten” juttuja. Vammaispalvelua, erityishuoltoa, omaishoidon tukea, koulukuljetusta, kouluavustajaa, Kela-etuuksia, apuvälineitä, viime aikoina myös syrjintäjuttuja.

Kiitos kaikille antoisista vuosista tähän saakka

Erityisen antoisaa on ollut yhteydenpito asiakkaiden kanssa. Monille riittää, kun saa puhua. Sitten hyvin vaativien oikeudellisten juttujen hoitaminen yhdessä kanssanne. Kaikki siltä väliltä.

Oma lukunsa on Vammaisoikeuden Ajokortti -tapahtumat. Niitä olette järjestäneet te, paikalliset vammaisoikeustoimijat. Tapahtumia on pidetty nyt etätapahtumat mukaan lukien n. 200 vuodesta 2014 alkaen. Jatkamme näitä kulloistenkin mahdollisuuksien mukaan.

Työntekijöiden palkkaaminen vei toimintaa entistäkin uskottavampaan suuntaan. Kiitos heille siitä.

On kuitenkin tullut aika supistaa toimintaa. Suurena syynä on yrittäjän tilanteen muuttuminen. Selkäydinvamma ja vaativa yrittäjyys eivät ole tässä tapauksessa näin laajalla toiminnalla hyvä yhdistelmä.

Kiitos teille kaikille tähän saakka.

Toiminta jatkuu rajatummin

Jatkamme toimintaa supistetusti. Teemme jatkossa vain hallinto-oikeus- ja vakuutusoikeusjuttuja, oikeusavulla tai itse maksaen. Rajattu määrä niitäkin. Emme tee siis enää lainkaan maksutta oikaisuvaatimuksia ja valituksia lautakuntiin, joita ennen olemme runsaasti tarjonneet, jotta ihmiset ovat saaneet asioitaan eteenpäin tuomioistuinkäsittelyyn. Tarkempia tietoja: seuraa nettisivujamme lähiaikoina. Voit toki olla yhteydessä ja tiedustella, voidaanko hoitaa juttuasi uudessa tilanteessamme. Selvää on, että aloitetut toimeksiannot hoidetaan loppuun.

Tällä alalla ei ole tietääksemme kilpailijoita, joten voimme lähinnä ohjata julkisiin oikeusaputoimistoihin ja toki muille yleisille lakialan toimijoille. Kilpailijoiden puuttumiseen on omat syynsä, joihin en paneudu nyt syvemmin.

 

Parhain vammaisoikeusterveisin ja jaksamista kullekin. Eikä saa koskaan antaa periksi.

Turku, 16.9.21
Jukka Kumpuvuori
Lakitoimisto Kumpuvuori Oy, perustajaosakas ja toimitusjohtaja
050 552 0024
jukka.kumpuvuori@kumpuvuori.fi