Varsinais-Suomen liitto järjestää ”Maakuntaohjelma ja kumppanuusseminaari”-tapahtuman 14.6.18 paikassa, joka ei täytä esteettömyysvaatimuksia – valitus yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan

 

Tapahtumassa keskustellaan tärkeistä maakunnan kehittämisen asioista, maakunnan vahvuuksista, vaikuttavuudesta, toimintatapojen muutoksesta ja siitä miten yhdessä toteutamme visiomme, jonka mukaan Varsinais-Suomessa elämisen laatu on parasta.

 

Tapahtuma järjestetään paikassa, joka on esteellinen. Se ei täyty niitä esteettömyysvaatimuksia, joita edellytetään yleistä tilaisuutta järjestettäessä. Paikka itsessään toimii omien lupiensa mukaisesti oikein, mutta jos ulkopuolinen tapahtumanjärjestäjä järjestää tilaisuuksia, tulee sen valita paikka sen mukaan, että se on esteetön kaikille.

 

Liitto on tarjonnut mahdollisuutta seurata tilaisuutta videolinkin kautta. Tämä ei kuitenkaan ole yhdenvertaista kohtelua.

 

Asiasta on tänään jätetty valitus yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan arvioitavaksi ja sen toteamiseksi, onko liitto toiminut yhdenvertaisuuslain mukaisen vammaisten henkilöiden syrjinnän kiellon vastaisesti. Lisäksi on pyydetty arvioimaan, onko liitto laiminlyönyt sille viranomaisena kuuluvan yhdenvertaisuuden edistämisvelvollisuuden.

 

Ottaen huomioon tapahtuman järjestäjän virallinen asema ja tapahtuman luonne, pidän liiton toimintaa häikäilemättömänä”, toteaa valituksen laatinut lakimies Jukka Kumpuvuori

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku