(13.9.17) LAUTAKUNNAN JÄSENET JYRÄSIVÄT ESITTELIJÄN 9-0
Erittäin harvinainen tapaus. Yleensä lautakunnassa mennään esittelijän pillin mukaan. Nyt ei menty.
Alaikäiselle vammaiselle lapselle A (spastinen tetraplegia ym) oli haettu asunnon muutostöitä (lavahissi).  Perhe asuu kaksikerroksisessa talossa. Koko perhe muutti nukkumaan yläkertaan tilanpuutteen vuoksi. Siihen asti he nukkuivat alakerrassa. Alakerrassa on A:n käytössä 10 neliömetrin suuruinen huone, joka kävi ahtaaksi. Yläkerrassa olisi enemmän tilaa mm. terapialle, koulupöydälle ja leluille ja alakertaan voitaisiin tehdä apuvälinevarasto.
Viranhaltija hylkäsi hakemuksen.
Lakitoimisto Kumpuvuori Oy teki oikaisuvaatimuksen.
Toimialajohtaja esitti lautakunnalle, että oikaisuvaatimus hylätään ja asunnon muutostöitä ei siten myönnetä. Esittelytekstin mukaan sosiaalityöntekijän ja kuntoutusohjaajankin mielestä olisi A:n perheen kannalta mukava ja erittäin ymmärrettävää, että yläkerrankin huoneet saataisiin A:n käyttöön. Kuitenkin päätös on tehty lain mukaan: alakerran tiloissa on kaikki mitä A tarvitsee, joten hissi ei ole välttämätön, eikä pääsy yläkertaan.
Kuitenkin, lautakunnan jäsen esitti, että hissi myönnetään. Tämä esitys voittikin lopulta esittelijän hylkäävän esityksen luvuin 9-0.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku