Juristin koulutus ammatillisena kuntoutuksena irtosi valituksen kautta – KELA oikaisi itse päätöksensä

 

Päätös kertoo karua tarinaa siitä, miten meillä on sitä ja tätä ohjelmaa vammaisten työllistymisestä ja sitten voi olla kiinni yhden KELAn asiantuntijalääkärin panoksesta.

 

A (hemiplegia, lukihäiriö) haki ammatillisena kuntoutuksena oikeustieteen koulutusta. A oli aiemminkin jo tehnyt oikeustieteen kursseja hyvällä menestyksellä avoimessa yliopistossa.

 

KELA hylkäsi hakemuksen. KELAn mukaan koulutus ei ole tarkoituksenmukaista, eikä se arvioida todennäköiesti johtavan A:n terveydentilan kannalta sopivaan työhön. KELAn mukaan esitetyt sairaudet ja rajoitteet ovat juuri niitä taitoja, joita erityisesti lakimiehen työssä tarvitaan. Käytännössä KELAn arvio perustui KELAn asiantuntijalääkärin varsin suppeaan arvioon.

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy teki valituksen sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan. Valitus toimitettiin KELAan, KELA aina itse arvioi ensin omat päätöksensä.

 

Parissa viikossa KELA oikaisi itse päätöksensä, myöntäen A:lle ammatillisena kuntoutuksena opinnot oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

 

Kyse on taas esimerkistä, jossa KELA hyvin kevein perustein ensin hylkää jonkun etuuden ja sitten oikaisee itse päätöksensä, kun jaksaa valittaa.

 

Menestystä opintoihin vaan !

 

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku