Iso maakuntatilaisuus esteellisessä paikassa – vammaiselle tarjotaan mahdollisuutta seurata videolinkin kautta

 

Varsinais-Suomen liitto (viranomainen) järjestää merkittävän maakuntaohjelma- ja kumppanuusseminaari paikassa, jonne on siten esteellinen, että sinne ei pääse sisään esimerkiksi joillakin pyörätuoleilla tai sähkömopoilla. Pyörätuolia käyttävälle henkilölle liitto on tarjonnut mahdollisuutta seurata tilaisuutta videolinkin kautta.

 

http://www.varsinais-suomi.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/1825-maakuntaohjelma-ja-kumppanuusseminaari-14-6-2018

 

Tapahtumakuvauksen mukaan:

 

”Miltä Varsinais-Suomen kumppanuusstrategiatyö näyttää tällä hetkellä, miten yhteisiä toimenpiteitä toteutetaan ja miten pidämme Varsinais-Suomen jatkossakin kehityksen kärjessä?”

 

Ei ainakaan siten, että jätetään vammaiset henkilöt ulkopuolelle.

 

Liitto kommentoi omilla FB-sivuillaan (https://www.facebook.com/events/1783648205048893/) tilannetta:

 

”Hei, pahoittelemme tilannetta. On tosiaan käynyt ilmi, että seminaaritila ei ole saavutettavissa joillain pyörätuoleilla hissin koon vuoksi. Ilmoittautuneille tiedotetaan asiasta erikseen ja heille tarjotaan videoseurantamahdollisuutta. Teemme kaikkemme varmistaaksemme esteettömyyden toteutumisen seuraavissa tilaisuuksissamme.”

 

Yhdenvertaisuuslain vakiintuneen viranomaiskäytännön mukaan kaikille avoimet tilaisuudet tulee järjestää siten, että kaikilla on sinne mahdollisuus päästä. Myös erilaisilla apuvälineillä.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku