Vammaista lasta ei hyväksytty normaalikouluun – valitus yhdenvertaisuuslautakuntaan

 

Vammaisen lapsen A huoltaja oli hyvissä ajoin valmistellut A:n siirtymistä esiopetukseen. Oli päätös, että esikoulu alkaa Vasa Övningsskolanissa (Åbo Akademin koulu). Kuitenkaan siellä ei oltu aktiivisia asian edistämisessä. Valituksen mukaan Vasa Övningsskolan ei halunnut A:ta oppilaaksi, koska A on erityisen tuen oppilas / pidennetyn oppivelvollisuuden oppilas.

 

A:n huoltaja on aiemmin vienyt asian yhdenvertaisuusvaltuutetun käsittelyyn. Noin 250-sivuisen kirjeenvaihdon jälkeen yhdenvertaisuusvaltuutetun virasto totesi, että A:n kohtelu on ollut ongelmallista yhdenvertaisuuslain näkökulmasta. Yhdenvertaisuusvaltuutettu suositteli huoltajalle asian viemistä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan.

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy teki asiassa valituksen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan.

 

Valituksessa pyydetään lautakuntaa toteamaan, että Åbo Akademi (Vasa Övningsskolan) on syrjinyt A:ta tämän vammaisuuden vuoksi, kun se ei ole hyväksynyt tätä aikanaan oppilaakseen. Valituksen mukaan myös Vaasan kaupungin rooli asiassa on selvitettävä, koska sillä on vastuu kuntalaistensa oikeuksien toteutumisesta.

 

Viemme valikoiden maksutta juttuja lautakuntaan. Jos koet tulleesi syrjityksi vammaisuuden perusteella, ole rohkeasti yhteydessä.

Verkatehtaankatu 4, as. 228

20100 Turku